Telecabina Cascada Bâlea Lac – Bâlea Lac, Jud. Sibiu, România – Bâlea Lac, Jud. Sibiu, România

Telecabina Cascada Bâlea Lac – Bâlea Lac este o telecabină care leagă drumul național Transfăgărășan de Lacul Bâlea din Munții Făgăraș, județul Sibiu, România. Aceasta este singura modalitate de a ajunge la Bâlea Lac în timpul iernii, când drumul Transfăgărășan este închis din cauza condițiilor meteorologice extreme.

Telecabina are o lungime de aproximativ 4,4 km și transportă turiștii de la stația de plecare de la Cascada Bâlea Lac (altitudine de aproximativ 1.200 de metri) până la stația de sosire de la Bâlea Lac (altitudine de aproximativ 2.000 de metri). Călătoria durează aproximativ 20 de minute și oferă o priveliște impresionantă asupra Munților Făgăraș.

Telecabina Cascada Bâlea Lac – Bâlea Lac a fost construită în anii 2005-2006 și are o capacitate de transport de aproximativ 200 de persoane pe oră. Aceasta este deschisă în fiecare iarnă, de la sfârșitul lunii octombrie până la începutul lunii mai, în funcție de condițiile meteorologice.

În apropierea stației de sosire de la Bâlea Lac se află Hotelul de Gheață Bâlea Lac, precum și o varietate de facilități și activități de iarnă, inclusiv schi, snowboarding, drumeții, plimbări cu sania trasă de câini și escaladare pe gheață.

Clipuri Video

Clipuri Video

Leave a Reply