Hotelul de Gheață, Bâlea Lac, județul Sibiu, România

Hotelul de Gheață Bâlea Lac este un hotel construit din gheață și zăpadă, situat în Munții Făgăraș, județul Sibiu, România. Acesta este deschis în fiecare iarnă, de la sfârșitul lunii decembrie până la începutul lunii aprilie, și este singurul hotel de gheață din România.

Construcția hotelului începe în fiecare an la începutul lunii decembrie, când temperatura scade sub 0 grade Celsius și stratul de zăpadă este suficient de gros pentru a fi modelat în forme de gheață. Hotelul este construit în jurul lacului glaciar Bâlea, la o altitudine de aproximativ 2.000 de metri.

Hotelul de Gheață Bâlea Lac are aproximativ 10 camere, toate fiind construite din gheață și zăpadă și decorate cu sculpturi de gheață realizate de artiști specializați. Printre facilitățile oferite se numără barul de gheață, restaurantul de gheață, zona de lounge și băile cu plante.

Pentru a menține temperatura interioară a camerei la aproximativ -5 grade Celsius, oaspeții sunt îmbrăcați cu echipament special, inclusiv saci de dormit din piele de ren, pentru a asigura că sunt călduroși și confortabili în timpul nopții.

În afară de cazarea la hotel, turiștii pot vizita și încerca diferite activități, precum drumeții, schi și snowboarding, plimbări cu sania trasă de câini, escaladare pe gheață, dar și alte activități de iarnă.

Clipuri Video

Clipuri Video

Leave a Reply