Canionul Șapte Scări, jud. Brașov, România

Canionul Șapte Scări, situat în județul Brașov, România, este una dintre cele mai spectaculoase formațiuni naturale din Munții Piatra Mare. Acest canion sălbatic și pitoresc atrage turiști din toate colțurile lumii datorită peisajelor sale impresionante și traseului său unic, care include scări metalice suspendate de-a lungul cascadei ce străbate canionul.

Canionul are o lungime de aproximativ 160 de metri și o diferență de nivel de 58 de metri, format de râul Șipoaia care a sculptat trepte naturale în calcar de-a lungul a milioane de ani.

Acesta este numit „Șapte Scări” datorită celor șapte căderi de apă care formează trepte pe cursul râului, iar vizitatorii pot urca prin canion pe scări metalice instalate pentru a traversa fiecare cascadă.

Principalul obiectiv al vizitatorilor este parcurgerea canionului pe scările metalice, o experiență unică și palpitantă. După ce traversează canionul, turiștii pot continua drumeția spre Vârful Piatra Mare, pentru o vedere panoramică asupra împrejurimilor.

Clipuri Video

Clipuri Video

Leave a Reply