Bisericuța Sfânta Fecioară Krimniotissa, Samothraki, Grecia

Bisericuța Sfânta Fecioară Krimniotissa (în greacă: Παναγία Κρημνιώτισσα) este un mic lăcaș de cult ortodox, situat pe insula Samothraki (Samothrace), Grecia. Această biserică este renumită pentru poziția sa spectaculoasă pe o stâncă abruptă, oferind priveliști uimitoare asupra Mării Egee.

Legenda spune că o icoană a Fecioarei Maria a fost găsită în apropierea locului, adusă de valurile mării, ceea ce a inspirat construcția bisericii în acel loc retras și pitoresc. Numele „Krimniotissa” provine de la cuvântul grecesc „krimnos”, care înseamnă „prăpastie” sau „stâncă”, făcând referire la locația sa dramatică pe vârfurile muntoase.

Bisericuța este albă, simplă și de dimensiuni modeste, dar atrage numeroși pelerini și turiști datorită istoriei sale și a priveliștilor impresionante. De la biserică, vizitatorii pot vedea întinderile mării, plajele din apropiere și relieful sălbatic al insulei. Este un loc deosebit atât pentru rugăciune și reculegere, cât și pentru admirarea naturii impresionante a insulei Samothraki.

Clipuri Video

Clipuri Video

Leave a Reply