Vechiul Centru Geografic al României, Jud. Sibiu, România
De mai bine de un secol, românii ştiu că centrul ţării este în satul Dealu Frumos, din judeţul Sibiu. Punctul…
Filme, Filmulețe de promovare, Materiale Video
Atractii turistice
De mai bine de un secol, românii ştiu că centrul ţării este în satul Dealu Frumos, din judeţul Sibiu. Punctul…
Criticat pentru design-ul său, artistul Zavaczky Walter, de origine din Odorheiul Secuiesc, a gândit statuia într-o formă oarecum similară cu…
Palatul a avut o arhitectură deosebită, iar acest lucru se poate observa și în zilele noastre. Zidul interior al palatului…
Cunoscut ca și o drumeție ușoară printr-o vale cu aspect de canion, parcurgerea Cheilor Tișiței a devenit recent destul de…
Numele de Dealul Melcului a fost mentionat deja in secolul al 18-lea de catre Laszlo Kovari. Dealul calcaros cu izvoare…
Pista are o secțiune de coborâre, cea mai mare parte prin pădure, sania ajungând până la viteza de 45 km/h…
Peştera Munticelu se găseşte la ieşirea din Cheile Bicazului, în baza calcaroasă Surduc – Munticelu, în versantul stâng al Bistriţei.…
Construcția pasajului, începută în anul 1861, avea să fie terminată trei decenii mai târziu, Bucureștii căpătând astfel un pasaj urban…
Fondatorul Parcului Mini Transilvania este echipa Legendarium din Odorheiu Secuiesc. Scopul parcului este de a prezenta diversitatea arhitecturală a Transilvaniei…
Se poate admira colecția bogată, alcătuită din peste 1000 de exponate, care reflectă moda timpului și riturile vieții domestice. Ansamblul…
Preasfinţitul Părinte ANDREI, Episcopul Covasnei şi Harghitei a pus piatra de temelie a corpului de chilii în data de 9…
Este cunoscută sub diverse denumiri, precum “Mănăstirea Nocrich – Hartibaci” sau “Mănăstirea Valea Hartibaciului”, acesta fiind numele văii pe care…
Schitul „Maica Domnului Portarita” este o manastire de maici , condusa sub indrumarea staretei monahia Evloghia.
În anul 2004, biserica din Lacul Roşu a devenit locaş de parohie, fiind numit paroh părintele Iulian Marc. Pentru a…
Gradina botanica reprezinta un instrument de studiu al stiintelor naturii, a dobandit, prin plantari succesive, virtutile unei gradini botanice. In…
Cheile au fost săpate în calcar, sunt foarte înguste, distanţa dintre pereţi ajungând şi la mai puţin de 3 m.…
Cascadele au cel mai mare debit in lunile mai-iunie, când se topesc zăpezile și cad ploile de primăvară. In lunile…
De demult, în chei, se făcea exploatare la suprafață. Încă se mai pot observa urmele galeriei Elisabeta, de-a lungul căreia…
Colonetele portalului din Hosman au la bază capete de pisici, deasupra portalului, pe partea de vest, aflându-se un basorelief care-i…
Situată între Sighișoara și Mediaș, așezarea germană ne surprinde prin frumusețea elementelor sale de design dar și prin capodoperele pe…
În secolul al XVIII-lea comunitatea recondiționează interiorul bisericii. Baldachinul, amvonul și cristelnița sunt realizate în stil baroc. În secolul al…
Primele lucrări de fortificare au început odată cu biserica. În primii ani ai secolului al XVI-lea, corul a fost supraînălţat…
In 2012 a început modernizarea amenajărilor prin înlocuiri ale podeţelor, balustradelor, scărilor metalice şi cablurilor de către Salvamont Argeş. In…
Turnul are o înălțime de 63,5 metri și este o replică a Turnului Eiffel din Paris, dar cu o înălțime…
Sculptura reprezintă capul lui Franz Kafka într-un stil modernist, cu dimensiuni foarte mari și cu fața îndreptată într-o parte. Ceea…
Realizat in 1400, ceasul astronomic este compus din două panouri gigantice. Cel de sus este astronomic, iar cel de jos…
Podul are o lungime de 516 metri și o lățime de 10 metri și este construit din blocuri de piatră…